(Video) Penguatkuasa MBMB diser4ng 3 s4mseng jalanraya. Tak pasal dapat ‘habuan’ di muka

SEORANG lelaki yang bertugas sebagai anggota penguatkuasa Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah (MBMB) diser4ng oleh tiga s4mseng jalan raya di atas jambatan Klebang, Melaka.

SCROLL KE BAWAH UNTUK MENONTON VIDEO

Video berdurasi 1 minit 16 saat yang merakamkan kejadian ketika mangs4 di5erang oleh sam5eng berkenaan, tular di media sosial.

Berdasarkan salinan laporan polis dibuat oleh mangsa, Nor Hasidi Bin Md Nor, di Ibu Pejabat Polis Melaka Tengah, kejadian berlaku pada 4 Febuari 2019 (semalam) sekitar jam 9:00 pagi.

Menurutnya, semasa sedang memandu kereta dengan nombor pendaftaran MCN8542, sejurus dia menggerakkan kenderaan di lampu isyarat Klebang Utama selepas lampu bertukar hijau, tiba-tiba sebuah kereta dengan nombor pendaftaran VD8232 dari arah bertentangan telah membuat pusingan u.

“Saya terus mengekori, apabila kenderaan seiring saya menggunakan isyarat tangan kepada pemandu motokar tersebut, 1 lelaki India bersama dua lagi kawannya,”

“Semasa di jambatan motokar tersebut telah memotong dan mem ‘block’ (menghalang) motorkar saya, ketiga-tiga telah turun menuju ke motokar saya.”

“Telah berlaku perg4duhan mulut antara kami, ada yang men3ndang motorkar saya dan salah seorang dari lelaki India tersebut telah menumbbuk saya di bahagian muka sebelah kanan sebanyak dua kali,” katanya.

Di bawah ini rakaman video kejadian berkenaan, sila klik untuk menonton.

Komen Pengguna FB

– viralkan pun tak guna.. bukan jadi apa pun pasal bangsa lain.. kalau melayu kejap je dah kena tangkap dan kec4m satu malaysia

– Botol kicap kaki auta. Dia serang orang nanti dalam report kata orang ser4ng dia. biasa doh spesis botol kicap ni

– kalo aku msuk gear D sapu je kicapp jalen ni…. lpastu buatla report sbb nk lari selamatkan diri.. hahahhaa

– Tinggal kutip je nih,sampai dalam balai Dan lokap tahulah tinggi rendah ke5amsengan lepas tu. No one is above the law, don’t chose to be w4sted

Sumber dari MiloSuam