SEBERANG JAYA – [DIKEMASKINI] Isteri penyer4ng bola sepak Johor Darul Ta’zim (JDT), Muhammad Syafiq Ahmad diplndahkan ke H0spital Kuala Lumpur (HKL) bagi mendapatkan rwatan lanjut.

Perkara itu disahkan bapanya, Ahmad Ibrahim yang memaklumkan menantunya, Nur Amalina Nur Ain, 25, telah dibawa dari H0spital Seberang Jaya (HSJ) di sini ke HKL kira-kira jam 6.30 pagi tadi.

Menurutnya, keputusan itu dibuat atas nasihat pakar perubatan di HSJ dan keadaan kesihatan Nur Amalina akan terus dipantau oleh pakar di HKL.

Trkini, Istri Syafiq Ahmad Dipindahkn Ke HKL Untk Ra'watan Lanjut.

“Alhamdulillah keadaan Nur Amalina semakin baik dan stabil. Dia dipindahkan bagi membolehkan pakar-pakar di HKL memantau keadaannya.

“Kami sekeluarga termasuk Muhammad Shafiq turut ke HKL hari ini dan akan bersama Nur Amalina sehingga dia sembuh dan dibenarkan keluar dari h0spital,” katanya ketika dihubungi sini hari ini.

Trkini, Istri Syafiq Ahmad Dipindahkn Ke HKL Untk Ra'watan Lanjut.

Isnin lalu, Nur Amalina selamat menjalani pembed4han di bahagian pervt di HSJ selepas mengadv kesak1tan di bahagian itu dan belakang badannya.

Sementara itu, anak perempuan mereka Aaira Nur Saffiya, 2, turut dibenarkan keluar dari HSJ selepas sembuh daripada keceder4an ringan yang dialami.

Sebelum ini, Sinar Harian melaporkan Muhammad Syafiq, 25, ceder4 ringan selepas kenderaan jenis Toyota Vellfire berwarna hitam dipandunya terlibat dalam kemaIangan, di Lebuhraya Utara Selatan (PLUS) berhampiran svsur keluar Jawi.

Dalam kejadian jam 5.30 pagi itu, bay1 mereka yang berusia 22 hari, Muhammad Aisy Saqeef, ibu mertua Zainab Wahab, 45, dan pembantu rumah warga Indonesia Tltik Sukamti, 30an mavt di tempat kejadian.

Muhammad Syafiq dan seorang lagi anak perempuannya, Aaira Nur Saffiyya hanya mengalami ceder4 ringan namun isteri beliau, Nur Amalina Nur Ain, 25, dilap0rkan ceder4 parah.

Trkini, Istri Syafiq Ahmad Dipindahkn Ke HKL Untk Ra'watan Lanjut.

Ketika kejadian mereka dalam perjalanan dari Johor Bahru menuju ke Pendang, Kedah.

Banyak kali dah kawan tu cakap.. dia bukan terlelap.

Laporan Polis Tak Betul, Syafiq Ahmad Akhirnya Buka Mulut Ceritakan Detik Yg Sebenarnya Selepas 3 Hari

Terkilan selepas dikatakan kemạlạngan disebabkan terlelap, bapa Muhammad Syafiq, Ahmad Ibrahim, sebaliknya menegaskan anaknya berulang kali memaklumkan dia cuba mengelak sesuatu sebelum kenderaan pelbagai guna mewah dipandunya hilang kawalan dan terbabas.

“Apatah lagi ketika itu Syafiq menceritakan bahawa dia sedang berbual dengan isterinya (Nur Amalina Norain) sebelum kejadian meragut nyawa bayi, ibu mentua serta pembantu rumahnya, berlaku sekelip mata.

“Jadi, keluarga kami terkilan dan sedih dengan lap0ran yang mengatakan Syafiq dipercayai terlelap sebelum terbabit dengan kemạlạngan itu.

“Syafiq juga sudah memberi keterangan kepada p0lis semalam berhubung insidℰn itu,” katanya ketika dihubungi hari ini.

Trkini, Istri Syafiq Ahmad Dipindahkn Ke HKL Untk Ra'watan Lanjut.

P0lis sebelum itu memaklumkan bahawa siasatan awal yang dijalankan mendapati punca kemᾶlangan yang merᾶgut tiga nyᾶwa itu disebabkan pemandunya dipercayai tertidur.

Laporan menyebut, susulan itu Toyota Vellfire yang dipandu Muhammad Syafiq hilang kawalan dan melᾶnggar pembahagi jalan, sebelum terseret sejauh 30 meter.

Ketika kejadian pada Ahad kira-kira jam 4 pagi itu, Muhammad Syafiq dalam perjalanan membawa Nur Amalina yang sedang berpantang, pulang ke kampung mentuanya di Pendang, Kedah.

Turut ada dalam kenderaan terbabit ialah ibu mentuanya, (Zainab Wahab) dan dua anak pemain bola sepak itu (Aaira Nur Saffiya, 2 tahun) dan Muhammad Aisy Saqeef berusia 22 hari serta pembantu rumah warga Indonesia, Titik Sukamti.

Nahᾶs terbabit meng0rbᾶnkan Zainab, Muhammad Aisy Saqeef dan Titik.

Trkini, Istri Syafiq Ahmad Dipindahkn Ke HKL Untk Ra'watan Lanjut.

Dalam pada itu, Ketua P0lis Daerah Seberang Perai Selatan, Superintendan Lee Chong Chern mengesahkan pihaknya sudah mengambil keterangan Muhammad Syafiq berhubung kemᾶlangan itu.

“Polis akan menyemak semua fakta yang ada untuk rujukan Timbalan Pendakwa Raya dan kes disiasat mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987,” katanya.

Sumber: sinar hrian

By The Klasik

"Tersilang akar ada tunasnya, Melingkar sabut kenal umbinya.."