“Dengaq kata ustazah ni pergi tengah solat Dhuha d atas katil hospital… meninggal tengah sujud! Hebat Ustazah ni!!!!!!!” – Ustaz Abdullah Khairi

Kepala Batas : Sorang Ustazah dan juga ibu kepada 3 cahayamata disahkan meninggal dunia semalam semasa sedang menjalani rawatan ᴄᴏᴠɪᴅ 19 di Hospital Kepala Batas. Ustazah Masrurah Mohamad yang merupakan tenaga pengajar SK Kepala Batas, SPU telah disahkan meninggal dunia kira kira pukul 10 pagi akibat ᴄᴏᴠɪᴅ 19. Di Khabarkan juga suaminya Suhardi Sharif masih di ICU Penang juga akibat pandemik ini, Ustazah meninggalkan 3 anak anak yang masih kecil dan masih sekolah , betapa berat ujian buat merea diduga begini kehilangan ibu tersayang dan ayah yang sedang bertarung nyawa di ICU Ya Allah.

Rata rata amat terkejut apa yang menimpa Ustazah Masrurah dia meninggal dalam keadaan sujud disangka jururawat arwah sedang menunaikan solat dhuha kira kira jam 10 pagi. Apa yang berlaku mengundang pilu pada keluarga dan insan insan yang mengenali arwah Ustazah termasuk ucapan dari Menteri Belia dan Sukan Datuk Reezal Merican Naina Merican yang menulis melalui laman facebooknya.

Salam takziah saya ucapkan kepada keluarga Allahyarhamah Masrurah Mohamad (Guru SK Kepala Batas) yang meninggal dunia akibat ᴄᴏᴠɪᴅ 19 hari ini. Allahyarhamah meninggalkan suami serta 3 anak yang masih kecil. Suami beliau masih berada di hospital akibat ᴄᴏᴠɪᴅ 19 juga.

Arwah Ustazah Masrurah lebih mesra dengan panggilan Kak long dikalangan keluarga seorang insan yang sangat disenangi ramai berasal dari Kelantan. Pada 13.8.21 Telah kembali kerahmatullah, anak saudara yg dikasihi Masrurah Mohamad (Kak Long) Meninggalkan 3 orang cahaya mata.

Semoga Allah mencucuri rahmat ke atas rohnya, Didoakan agar rohnya ditempatkan dikalangan orang beriman, Kami akan merindui Kak Long, Damailah disana In sha Allah, Allah akan permudahkan urusan anak-anak KakLong. AL Fatihah (dibaca)- K Ning Mohd.

Hari ini hari jumaat yang mulia, mendapat perkhabaran duka, sahabat baik kita semasa di Maahad Amir iaitu Masrurah Mohamad di kenali sebagai Kaklong, telah pun terlebih dahulu meninggalkan kita akibat jangkitan ᴄᴏᴠɪᴅ 19. Meninggalkan 3 orang anak yang masih kecil.

Semoga mendapat husnul khatimah,Ya Allah Kami sahabat bersaksi Hamba-Mu ini seorang yang amat baik, Tidak pernah menyakiti sahabat-sahabatnya. Tutur katanya lemah lembut, sentiasa ceria dan tenang dalam apa jua situasi. Ampunkan dia. Ya Allah. -Aizan Yahya.

Sumber:facebook

Check Also

Sangka Ibu S4kit ‘Tertidur’, Anak KeciI TerIena Disisi Jasad Ibu Yang TeIah Tiada

Dugaan setiap insan itu pelbagai. Ada yang sudah diuji sedari kecil lagi sehingga mereka membesar …

Leave a Reply

Your email address will not be published.