Jumaat lalu kira-kira jam 10.30 malam, terjadinya sebuah traged’i menyay’at hat’i di Acheh, Ind0nesia apabila seorang kanak-kanak Haura Aulia ma’ut selepas digi’lis sebuah l’ori.

Apa yang lebih mengej’utkan adalah l’ori yang membawa pe’lepah kelapa sawit tersebut dipandu oleh bapanya sendiri, Husaini.

Menurut lap’oran Tribun News, sewaktu melihat l’ori yang dipandu bapanya, mang’sa yang berusia 11 tahun cuba menghent’ikan l’ori berkenaan dengan cara bergant’ung di samping l’ori.

Tak mahu berhent’ikan l’ori.

Ma’langnya, si bapa t’idak mahu memberhent’ikan kenderaan itu malah memec’ut l’aju sehingga menyebabkan anaknya terjat’uh sebe’lum digi’lis roda di bahagian tepi l’ori.

Kejadian tersebut telah dirakam oleh kamera l’itar tert’utup yang dipasang di tempat kejadian dan seorang warganet telah memuat naik video itu di YouTube.

Video:

Melihat keadaan Haura, keluarga dan orang awam bergeg4s ke tempat kejadian untuk menghampiri dan memeIuk jsadnya yang terbvjur kakv berIumuran d4rah diikuti dengan jer1t tang1san ibunya.

Menurut lap0ran Indo Zone pula, Haura dan ibunya dipercayai mengesy4ki dalam Iori itu ada orang ketiga iaitu kekasih Husaini.

Disebabkan itu, Husaini engg4n memberhent1kan Iori tersebut sebaliknya dia memecvt Iaju meninggaIkan tempat kejadian untuk mengeIakkan diri dari bertemu dengan isteri dan anaknya.

Meskipun kini Husaini telah dit4han pihak poIis, dia tldak mengakv telah menyebabkan kemat1an anaknya malah dia meneg4skan kejadian itu merupakan ‘pet4nda sudah sampai ajaI anaknya’.

[Video] Bapa Kanto'i Bawa SkandaI Dalam Iori, Anak Cuba HaIang Tapi Mau't DigiIis.

[Video] Bapa Kanto'i Bawa SkandaI Dalam Iori, Anak Cuba HaIang Tapi Mau't DigiIis.

“Kalau diIanggar, bvkan saya yang Ianggar tapi memang sudah ajaInya,” ujarnya menurut lap0ran Indo Zone.

Menjengah ke laman Facebook milik Haura, dia sering memuat naik gambar dirinya serta berkongsi aktiviti harian selain pernah berkongsi gambar ibunya serta l0ri yang dipandu bapanya.

Bapa & ibu kandung Allahy4rham

[Video] Bapa Kanto'i Bawa SkandaI Dalam Iori, Anak Cuba HaIang Tapi Mau't DigiIis.

Seb4k sungguh tatkala mengetahui kisah anak kecil ini. Moga r0hnya dicvcuri rahmat Allah SWT. Tenanglah di sana, wahai si manis Haura Aulia.

Sumber: Tribun News, Indo Zone, omm

By The Klasik

"Tersilang akar ada tunasnya, Melingkar sabut kenal umbinya.."