Connect with us

#viral

Netizen simp4ti lihat pelajar menangis dis4man kerana buka ‘facemask’ sekejap

Pemakaian pelitup mulut adalah satu kewajipan tiap kali berada di tempat sesak dan juga ramai orang.

HaI ini susulan daripada peningkatan semula kes positif pendemik C0vid-19 di negara.

Susulan daripada itu, pihak kerajaan telah mengeluarkan arahan dan mengenakan k0mpaun sebanyak RM1,000 kepada mereka yang lngkar.

Namun begitu, ada sesetengah pihak berasa tidak wajar pihak berkuasa mengenakan k0mpaun secara serta-merta kepada mereka yang masih memakai pelitup mulut namun membuka sedikit bagi bernafas dengan lebih selesa.

HaI ini tular di Twitter selepas satu rakaman laporan berita televisyen menunjukkan seorang remaja men4ngis selepas dikenakan k0mpaun hanya kerana meletakkan sekejap pelitup mulut di bawah hidung.

Menteri bersesak tak pakai facemask?

Disebabkan itu, warganet mulai menzahirkan rasa kurang senang dengan perkara tersebut kerana mereka mendkwa ada juga orang kenamaan yang tidak mengikut arahan yang dikeluarkan namun tidak dikenakan apa-apa tind4kan.

[VIDEO] Netizen simp4ti lihat pelajar menangis dis@man kerana buka ‘facemask’ sekejap[VIDEO] Netizen simp4ti lihat pelajar menangis dis@man kerana buka ‘facemask’ sekejap

Kesian tengok budak ni

Sehubungan dengan perkara tersebut, rata-rata warganet menyatakan rasa kasihan melihat [email protected] yang berlaku lebih-lebih lagi remaja itu merupakan seorang pelajar dan masih memakai pelitup mulut walaupun membukanya sebentar kerana berasa kurang selesa dengan kondisi pelitup yang dipakai.

Mereka memohon agar pihak berkenaan berlaku adil dalam mengenakan k0mpaun dan mempunyai sedikit budi bicara dalam menangani masalah ini kerana semua pihak sedang sama-sama mengharungi pendemik yang berlaku.

[VIDEO] Netizen simp4ti lihat pelajar menangis dis@man kerana buka ‘facemask’ sekejap[VIDEO] Netizen simp4ti lihat pelajar menangis dis@man kerana buka ‘facemask’ sekejap[VIDEO] Netizen simp4ti lihat pelajar menangis dis@man kerana buka ‘facemask’ sekejap[VIDEO] Netizen simp4ti lihat pelajar menangis dis@man kerana buka ‘facemask’ sekejap[VIDEO] Netizen simp4ti lihat pelajar menangis dis@man kerana buka ‘facemask’ sekejap

Sumber: Syafaatnasir, Abamihsan

Continue Reading

Trending