SHAH ALAM – Tlada kesan pender4an terhadap seorang kanak-kanak perempuan yang tuIar dijumpai berseorangan berhampiran Setia Taipan, Setia Alam yang didkwa dider4 ibu bapanya, semalam.

Timbalan Ketua PoIis Daerah Shah Alam, Superintendan Ramsay anak Embol berkata, hasil semakan mendapati kanak-kanak berusia sembilan tahun itu membawa beg pakaian dengan menaiki basikal cuba mencari rumah neneknya di Klang.

[Video] Tlada Kesan Pender4an Pada Kanak-Kanak TuIar DihaIau Ibu Bapa – PoIis.

Katanya, kanak-kanak itu ditemui kira-kira jam 4 petang dan diserahkan kepada poIis bantuan sebelum dibawa ke baIai poIis Setia Alam.

“Tlada kesan pender4an pada tvbuh badan kanak-kanak itu dengan kedua ibu bapanya telah hadir dan mengambil mngsa jam 6.45 petang hari sama,” katanya dalam kenyataan di sini hari ini.

Jelas beliau, pihaknya akan merakam keterangan ibu bapa mngsa sebaik mereka membuat lap0ran poIis.

“Kita juga akan memanggil individu yang membuat rakaman berhubung lnsiden itu bagi membantu slasatan,” jelasnya.

Terdahulu, Kosmo! melaporkan tuIar seorang kanak-kanak perempuan berusia sembilan tahun yang mendkwa dihaIau ibu bapanya sendiri ditemui sekitar jalan raya di Setia Alam di sini, semalam.

[Video] Tlada Kesan Pender4an Pada Kanak-Kanak TuIar DihaIau Ibu Bapa – PoIis.

Kanak-kanak berkenaan yang ditemui jam 3.30 petang itu berbasikal menuju rumah neneknya di Batu BeIah, Klang mendkwa menyatakan kerap dim4rahi dan dider4 oleh ibu bapanya sebelum nekad keluar daripada rumahnya.

Video:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Faiz BM (@faizbm)

Sumber:K! ONLINE

By The Klasik

"Tersilang akar ada tunasnya, Melingkar sabut kenal umbinya.."