[Terkini] Percutian Vie Shantie Di Janda Baik Tanpa Surat, PoIis Menjalankan Siasatan Terperinci.

PoIis menafikan kenyataan mengelirukan yang dibuat oleh selebriti media sosial, Vie Shantie Khan apabila dia menyatakan bahawa tidak perlu surat kebenaran dari Selangor ke Janda Baik, Pahang.

Melalui Laporan Kosmo! Online, Ketua PoIis Daerah Bent0ng Superintendan Zaiham Mohd. Kahar mengatakan bahawa individu yang ingin memasuki Pahang untuk tujuan tertentu masih harus mendapatkan surat rentas negeri.

“Kalau berdasarkan kenyataan dia (Vie Shantie) memang salah untuk tujuan riadah tidak boleh daripada negeri Selangor dan kita masih mengguna pakai peraturan rentas negeri seperti sebelum ini.

a

“Saya akan semak dan siasat dahulu sebelum tindakan susulan dapat dibuat,” katanya hari ini.

Zaiham berkata, pihaknya akan melakukan semakan terperinci terlebih dahulu seperti tujuan destinasi merentas negeri dan lokasi yang berkaitan sebelum mengambil tindakan selanjutnya.

a

Sebelum ini, Vie yang juga bekas isteri kepada aktor Datuk Eizlan Yusof memuat naik foto percutian di Janda Baik di laman Instagram sehingga mengundang banyak persoalan dan pertanyaan ramai mengenai kebenaran rentas negeri.

Menurut usahawan fesyen muslimah berkenaan, lokasi tersebut masih lagi di sempadan Selangor selain menasihati orang ramai untuk terus mematuhi prosedur 0perasi standard (S0P) dan mengambil suntikan vksin C0vld-19.

a

“Tak perlu surat sebab di Plaza Tol G0mbak masih lagi sempadan Selangor. Yang nak lintas negeri tetap kena ada surat ya. Yang penting ke mana pun kita pergi tetap harus menjaga jarak dan lengkap dua dos vksin ok?,” tulisnya.

Sumber: Kosmo! Online (Abdul Rashid Abdul Rahman) , Instagram Vie Shantie Khan, omm

Check Also

Pulau Batu Puteh: Sultan Johor Bertitah Tindakan Tegas Mesti Diambil Ke Atas Pihak Lakukan Kecu4ian, Sekali Dr Mahathir Jawab Balik

KUALA LUMPUR: Perbandingan Pulau Langkawi dengan Pulau Batu Puteh adalah sesuatu yang tidak wajar, kerana …

Leave a Reply

Your email address will not be published.