Connect with us

#vvip

Wanita Tengah Sarat H4mil, Diceraikan Suami Dengan Tal4k 3 Demi Perempuan Lain

Tidak cukup mengabaikan nafkah terhadap isterinya, seorang lelaki did4kwa sanggup melafazkan cera1 dengan tal4k tiga terhadap wanita itu yang kini sedang ham1l anak mereka.

Wanita tersebut, Siti Fatimah Shuhada meluahkan rasa kecew4 melalui sebuah posting di laman Facebook miliknya.

Dia telah memuat naik paparan skrin lafaz tal4k menerusi aplikasi Whatsapp.

Shuhada yang berasal dari Kelantan berkata, dia tidak menyangka lelaki itu sanggup melafazkan cera1 yang did4kwa demi perempuan lain ketika dirinya sar4t mengandvng.

“Dengan perasaan sedih hanya Allah je tahu betapa sakitnya.

Kenapa tak boleh ke tunggu aku bersal1n nak bercera1 pun.

“Hanya lelaki yang dayus akan bagi talak tiga.

Aku tak nak aib siapa² tapi dengan tal4k tiga demi perempuan ni, aku susah nak terima,” tulisnya.

Menurut Shuhada, dia cuba melakukan perbincangan dengan pihak keluarga perempuan berkenaan namun masing-masing did4kwa tidak berusaha mencari jalan penyelesaian.

“Benda ni dah lama sangat. Yess memang aku cari family dia sebab aku nak settle dengan baik nak bincang dengan family perempuan ni…

“…tapi masing² tak nak selesai, sibuk nak bl0ck Whatsapp semua.

Jangan jadi pengecvt , pastu jangan jadi bod0h mar4hkan orang balik sebab orang cari familymu, bukan senang setiap orang nak terima benda ni,” katanya.

Posting tersebut mendapat 15,000 perkongsian dan 11,000 tanda suka serta lebih 9,000 komen netizen yang turut bersimpati selain mendoakan yang terbaik buat Shuhada.

finaly..

mu lafas jugak aku dengan talak 3, dengan keadaan aku mngdung sekarang ni demi insan yg bernama fatin syuhadah

Setelah lama mu diam kan diri nafkah mu abaikan lngsung xcaro pasal bini and keperluan bakal anak yg akan dilahir nanti

Dengan cara mengejut gini 2x aku baca cht yg d lafas kan smlm, dengan persaan sedih hnya allah jah tahu btpew sakit nya

Kenapa takboleh ke tunggu aku bersalin nak bercerai pum, hanya laki yg dayus akan bgi talak 3.

Aku xnak aib sape² tapi dengan talak 3 demi perempuam ni aku susah nak terima ,mybe dengan talak 1@2 aku akan terima tapi ni talak 3 benda dah xboleh nak buat apa dah untuk depan hari nanti.

Then dia wrning pulak haram lau aku post gambr dia ke apa.

Kalau cakap soal haram cermin diri mu dulu la betol ke dok hak mu buat selama ni cara mu layan bini mu.

Kalau xse skli pun mari jumpa fmly bukan dengan cara mcm ni sekali, bagi hak perempuan tu dah puah hati terusss sebab laki dah bagi talak 3 dekat aku.

Kalau ada pihak fmly perempuan nak mintak maaf, Aku xkan terima dengan kata² maaf setelah kena talak 3 baru nak mintak maaf.

Benda ni dah lama sangt ,yess memang aku cari famly dia sebab aku nk settle dengan baik nak bincang dengan fmly perempuan ni.

Tapi masing² xnak selsai ,sibuk nak block wasap semua ,jangan jadi pengecut ,than jngan jdi bodoh marah kan orang balik sebab orang cari fmly mu.

Bukan senang setiap orang nak terima benda ni, xpelah yg laki ingat sikit .jngan nak mnysal kemudian hari bila tengok muka anak nanti.

Sekarang memang xrasa apa² lagi ,kalau allah terbalik kan hati tu mu akan jadi gila talak ! hmmmmm..

Cuba move on dengan talak yg d lafas kan, so pergi lah nak khwin buat besar² pun ,aku dah xkisah.

Sebab dengan lafas ni akan jadi bukti kemudian hari.

Jngan terlalu hppy sangt kalau kita hidup ni Aniaya orang …

#sampai mati pun aku akan ingat dengan semua ni #

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

 

Continue Reading
1 Comment

1 Comment

  1. maddetwarunee

    September 6, 2020 at 11:27 pm

    Assalamualaikum dan selamat malam saya nak bertanya 1 soalan iaitu, Adakah jatuhnya talak 3 dalam keadaan si isteri sarat mengandung?

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.

Trending

    Tersilang akar ada tunasnya, Melingkar sabut kenal umbinya