Tidak sah solat tidak mengeluarkan suara. Baca Al-Fatihah bunyi umpama ‘ular berdesir.

Baca Al-Fatihah bunyi umpama ‘ular berdesir

DIRIKAN SOLAT dgn ILMU, IKHLAS Cari jalan utk dapat SOLAT FAELUN DAIMUN & KOSHIUN Rukun Qauli ? Rukun Qauli dalam solat, WAJIB berlafaz sampai didengari oleh telinga sendiri, tak kira lelaki atau wanita. Berbisik, TAK SAH. suara angin, TAK SAH. baca dalam hati, lagi TAK SAH. Satu huruf tidak terdengar pun al-fatihah tu tak sah. … Read moreTidak sah solat tidak mengeluarkan suara. Baca Al-Fatihah bunyi umpama ‘ular berdesir.

Semakin ‘slim’, penampilan terbaru Abam Bocey jadi inspirasi mereka yang mahu kurus

Kepada yang mengikuti akaun Instagram milik pelawak dari kumpulan Bocey iaitu Abam Bocey atau nama sebenar Syed Umar Mokhtar Bin Syed Mohd Redzuan pasti mengetahui aktiviti pelawak tersebut selama beberapa bulan ini. Menerusi laman Instagram miliknya, pelakon berusia 29 tahun itu sering memuat naik gambar dirinya sedang bersenam di gymnasium, melakukan aktiviti luar seperti bermain … Read moreSemakin ‘slim’, penampilan terbaru Abam Bocey jadi inspirasi mereka yang mahu kurus

“During The Relationship It Is You Who Caused So Many Unnecessary Dramas” – Sharifah Sakinah Tampil Back Up Aiman Hakim

Who Caused So Many Unnecessary Dramas

Isu antara pelakon Fathia Latiff dan bekas kekasihnya, aktor Aiman Hakim Ridza semakin berlarutan.Terbaru, teman baik Aiman, aktres Sharifah Sakinah tampil mempertahankan sahabatnya menerusi salah sebuah entri terbaru di laman Instagram.Memuat naik foto paparan skrin entri Instagram yang dimuat naik oleh Fathia, Sakinah menulis kapsyen panjang lebar berkenaan isu yang sedang terjadi. “This is a … Read more“During The Relationship It Is You Who Caused So Many Unnecessary Dramas” – Sharifah Sakinah Tampil Back Up Aiman Hakim

‘Dik, Awak Pregnant Ke?’ – Disangka Hamil Luar Nikah, Gadis Ini Rupanya ‘Kandung’ Cyst 12kg

Gadis Ini Rupanya ‘Kandung’ Cyst 12kg

Perut yang semakin membuncit membuatkan gadis ini disangka hamil ketika dalam pengajian. Meskipun beliau menafikan dakwaan hamil, penyelia kolej tidak percaya dan mahu pemeriksaan lanjut dijalankan. Setelah diperiksa, beliau di diagnosis dengan ovarian cyst seberat 12kg dan berukuran 42cm. ‘Dik, awak pregnant ke?’ Bermatian nafi dakwaan hamil Di diagnosis ovarian cyst 12kg Dituduh buang bayi … Read more‘Dik, Awak Pregnant Ke?’ – Disangka Hamil Luar Nikah, Gadis Ini Rupanya ‘Kandung’ Cyst 12kg

Pelik,ingatkan perempuan ni nak ngorat.Rupa²nya nak…..Nasib tak ke tali gantung.

bahaya betul

Kes kena scam dan tetiba dituduh sebagai keldai dadah semasa di airport ni adalah antara perkara yang paling digeruni pelancong. Ramai yang dah terkena sampai ke tali gantung pun ada, tapi tak semua yang mudah terpedaya dengan modus operandi geng dadah macam ni. Menerusi perkongsian di Facebook, seorang lelaki bernama Zainuddin Omar telah berkongsi pengalamannya yang hampir-hampir dijadikan keldai dadah. Kejadian yang … Read morePelik,ingatkan perempuan ni nak ngorat.Rupa²nya nak…..Nasib tak ke tali gantung.

9 Negara Yang Hampir Menjadi Mangsa Perangkap Hutang China

Mangsa Perangkap Hutang China

Satu ketika dahulu, peperangan merupakan cara utama untuk menawan sesebuah negara dan meluaskan kekuasaan. Akibatnya, jutaan manusia terbunuh termasuklah sebahagian besar orang awam yang tidak bersalah. Selain itu, peperangan-peperangan ini juga banyak memusnahkan harta-benda awam yang menyebabkan kerugian berjuta-juta ringgit. Pada zaman kini, penjajahan tidak lagi mengambil pendekatan peperangan sebaliknya menggunakan cara yang lebih halus … Read more9 Negara Yang Hampir Menjadi Mangsa Perangkap Hutang China